İnsan vücudundaki lenf noktalarından başlayıp, basınçlı uyarılarla, ayak tabanından göğsün alt kısmına kadar uygulanan, bir çeşit basınç terapisidir. Vücudun lenfatik ve venöz dolaşımını hızlandırır. Bu sayede damarların arasında biriken sıvıları drene eder. Farklı sebeplerden ve hastalıklardan dolayı meydana gelen ödemin tedavi edilmesinde etkin şekilde kullanılmaktadır.
Pressoterapi olarak da adlandırılan lenf drenaj masajı sayesinde kişinin dolaşım bozukluğu giderilir. Dokular arasında birikerek ödeme neden olan sıvı drene edilir. Bilhassa liposuction gibi cerrahi müdahalelerin ardından meydana gelen ödem ve hematomların tedavisinde başarı ile uygulanmaktadır. Lenf drenaj yöntemi vücudun dışarı atamadığı atıkları mekanik olarak atmasını sağlar. Bu sayede ödem ve selülit gibi sorunlar sağlıklı şekilde çözülmüş olur.
Pressoterapi uygulaması, zayıflama döneminde hastanın ödeminden kurtulmasına, ve bu zayıflama sürecinin daha başarılı geçmesine yardımcı olur.
Lenfatik drenaj cihazı, kişinin parmak uçlarından yukarıya doğru basınç uygular. Düzenli aralıklarla uygulanan bu basınç lenf drenajını sağlar. Uygulandığı bölgede çevresel bir incelme, deri altı dokularda belirgin bir sıkılaşma ve cilt kalitesinde gözle görülür bir iyileşme sağlar. Kişi güzel, sağlıklı, sıkı ve pürüzsüz bir cilde kavuşur. 20 dakikadan oluşan seanslar ortalama olarak 20 defa tekrar edilir. Elektroterapi uygulamasının sonrasında yapılırsa, elektroterapinin başarısını da arttırmaktadır.
Pressoterapi vücudu şekillendirmek konusunda son derece etkilidir. Bunun yanı sıra egzersiz veya diyet programları ile kilo vermeyi amaçlayan insanların süreçlerine büyük katkı sağlar. Şişkinlik ve bacak şişmesi vakalarında da fayda sağlayan bir tedavi yöntemidir. Kişinin selülitlerini tedavi ederken aynı zamanda da cildini besler. Cildin oksijenlenmesi durumunu optimize eder. Cildin tonunda belirgin bir iyileşme sağlar.
Lenf Drenaj Hangi Tedavilerde Kullanılır?
Lenf drenaj uygulaması;
Lenf Drenaj Masajı Kimlere Uygulanabilir?